Rukometni klub Daruvar

Daruvarčani četrnaesti u Hrvatskoj

Umag; 01.-04.06.2017. – Daruvarski klinci vratili su se sa Državnog prvenstva u rukometu sa osvojenim četrnaestim mjestom. Odličan rezultat za daruvarsku Školu rukometa kojoj je ovo bio ukupno šesti nastup i sigurno ne posljednji sa ovom generacijom koja je tek krenula sa ostvarivanjem odličnih rezultata. Ono jedino što je bilo ispod njihove razine su prve dvije utakmice protiv na kraju jedanaestog Dugog Sela (9:15) i osmog Solina (8:19) koji su prelagano došli do bodova jer daruvarska igra nije bila dobra. Nakon te dvije utakmice slijedila je jedna od najboljih ekipa u Hrvatskoj Rugvica koja je na kraju osvojila treće mjesto. I baš ta utakmica je nažalost morala biti ključna za prolaz u razigravanje za četvrtfinale i plasman među osam najboljih. Da su Daruvarčani uspjeli ostvariti pobjedu, izbacili bi Rugvicu iz borbe za medalje i u njoj bi se našli oni sami. I odlično je krenulo u prvom dijelu koji su naši dobili 7:4. Na početku drugog dijela serija 4:0 za protivnika nakon čega Daruvar ponovo prelazi u vodstvo 10:8. Izjednačeno se igralo sve do 11:11 pet minuta prije kraja utakmice. Tada su zaredale greške i promašaji koji su omogućili protivniku pobjedu sa 15:11.  Na kraju igranja po skupinama lagana pobjeda protiv domaćina Umaga sa 13:7.

U borbu za pozicije od 13. – 16. mjesta Daruvarčani su ušli visokom pobjedom protiv starih rivala i viceprvaka 1.HRLDB-sjever Bjelovara kojeg do ove utakmice nisu pobijedili. Rezultat 18:8 (9:4). Nakon toga stiže Opatija koja je pobijeđena 13:9 (7:5). Na kraju je preostala utakmica za 13. mjesto koju naši koriste za davanje veće minutaže igračima koji su manje nastupili na ovom prvenstvu, te zaostatak na poluvremenu ne uspijevaju stići. Konačan rezultat 9:11 (3:9) za Trsat iz Rijeke. Na kraju se nastup na Državnom prvenstvu treba ocijeniti odličnom ocjenom.

Na prvom prvenstvu Hrvatske ove generacije nastupili su vratari Matej Tuković Edi Bašek, te Noa Kovačić (1), Darijan Vašatko (1), Sven Šilobodec (14), Borna Subotić (3), Petar Konjević (7), Patrik Finek (3), David Vacka (18), Dino Plažanin, Patrik Ježinec (1), Borna Donat (22), Sebastian Donat (9), Jan Balog (2) i Sven Milde. 

REDOSLIJED: 1. Rudar (Rude) 2. Polet (Stančići-Brckovljani) 3. Rugvica 4. PPD Zagreb 5. Karlovac 6. Ivančica (Ivanec) 7. Maksimir Pastela 8. Solin 9. Dubrava (Zagreb) 10. Viro Virovitica 11. Dugo Selo 12. Čakovec 13. Trsat (Rijeka) 14. Daruvar 15. Koprivnica 16. Opatija 17. Olimpija (Vodice) 18. Bjelovar 19. Poreč 20. Umag