Rukometni klub Daruvar

Pobjednički pehar u Sesvete

Daruvar; 11.06.2017. – Dvanaesto izdanje “Ždralovog kupa” ovoga puta za djevojčice rođene 2004. i mlađe, odigrano je u daruvarskoj sportskoj dvorani sa ukupno 15 igranih utakmica nakon kojih je pobjednički pehar podigla ekipa ŽRK Sesvete-Agroproteinke iz Zagreba koja je i jedna od najboljih hrvatskih ekipa. Međutim, nije sve teklo glatko jer su igračice Sesveta poražene u posljednjoj utakmici od Bjelovara sa minimalnim rezultatom 12:13 kojima je to ipak bilo dovoljno tek za treće mjesto. Drugoplasirane su bile djevojčice iz ŽRK Dubice (Kozarska Dubica / BiH). Na četvrto mjesto se plasirala zagrebačka Lokomotiva, peta Knežopoljka također iz Kozarske Dubice, šesti Lipik, a na začelju domaćin Daruvar,

Daruvarske djevojčice su poražene u sve četiri utakmice, no treba naglasiti kako su na turniru bile uvjerljivo najmlađe sa tek jednom igračicom rođenom 2004. godine. Sve ostale su 2005. i 2006. godište. No, ovo je bila prilika za učenje, te iako im je bilo teško igrati protiv starijih i daleko boljih ekipa kao što su Bjelovar i Lokomotiva od kojih su visoko poražene u skupini u preostale dvije utakmice nisu bile daleko od protivnica. Bjelovar je bio bolji rezultatom 15:6, Lokomotiva 26:4, Knežopoljka bolja tek 5 golova razlike (10:5) dok je Lipik bio bolji sa 19:7. Posljednji protivnik se nakon vodstva 7:6 počeo sve više odvajati i tek pred kraj ostvariti visoku pobjedu.

Za Daruvar su nastupile: Daria KužilekMihaela TutićMelani Čihak (7), Viktorija Jelinić (5), Andrea Đotlo (4), Tena Petr (3), Lucija Vašatko (2), Lorena Tutić (1), Hana Per Lena Romozi.

GLASNIK 12. ŽDRALOV KUP