Rukometni klub Daruvar

Daruvarčani odlični u Bijeljini

Bijeljina; 05.08.2017. – Daruvarski klinci rođeni 2006. godine i mlađi nastupili su na 2. Međunarodnom turniru koji je organiziran i povodom 40 godina postojanja RK Bijeljina. Ovaj puta ćemo biti neskromni i reći da su daruvarski klinci na turnirima za 2006. i 2007. godište pokazali najbolji i najljepši rukomet bez obzira što nisu osvojili najsjajnija odličja. Svaka generacija ostvarila je sve pobjede uz samo po jedan minimalni poraz 11:12 (2006.) i 7:8 (2007.) uz činjenicu da su obje generacije u skupinama pobijedile obje ekipe koje su osvojile turnire.

Dan u Bijeljini proveden je u prijateljskoj i srdačnoj atmosferi od strane svih aktera turnira, međutim sama organizacija turnira pomalo je razočarala sve goste sudionike istoga, prvenstveno u natjecateljskom dijelu gdje se uglavnom igralo suprotno propozicijama za turnir tako da smo se morali prilagođavati uvjetima u hodu. Ionako težak dan uz visoku temperaturu kako u dvorani tako i ispred nje, rano ustajanje, duže putovanje i teški uvjeti za igru nisu omeli naše klince da se pokažu u najboljem svijetlu.

Generacija 2006. u skupini je pobijedila redom Bijeljinu 3 10:5, Slogu (Kraljevo) pobjednika turnira rezultatom 9:6, i Laktaše 9:7. Kao prvi u skupini u 1/4 finala za protivnika su dobili Serbon (Beograd) i izgubili sa 11:12 uz apsolutno nemogući sudački kriterij da bi se ostvarila pobjeda. Toliko jednostavno nismo bili bolji. Ustvari, to i nije bio kriterij nego elementarne namjerne sudačke pogreške i nepoštivanje propozicija turnira od strane sutkinje koja je na taj način postala glavni kreator redoslijeda na turniru. Nastupili su danas Matej Tuković, Borna Donat, Patrik Ježinec, Patrik Finek, Petar Konjević, Sebastian Donat, Borna Subotić, Darijan Vašatko Sven Šilobodec.

Generacija 2007. u skupini je pobijedila Enhalon (Struga/Makedonija) 10:5 i Bijeljinu (pobjednika turnira) 9:7. U polufinalu su poraženi od Škole rukometa Banja Luka 7:8 u utakmici u kojoj su promašili brojne situacije jedan na jedan sa protivničkim golmanom što ih je i koštalo finala. U utakmici za treće mjesto bili su bolji od Rukometne škole BH (Visoko) rezultatom 6:5 iako su protivnici tvrdili da su oni pobjednici čemu je pridonijelo nepostojanje mjerenja vremena i označavanje rezultata. Nastupili su Sven Milde, Sebastian Donat (koji je izabran u najbolju petorku turnira), Borna SubotićJan BalogFilip BalogTin HorakDomagoj Panovski, Darijan Vašatko, Filip Donat Tadija Klečka.