50 godina RK Daruvar

Na ovoj stranici biti će objavljene sve informacije vezane za obilježavanje 70 godina rukometa u Daruvaru, 50 godina od osnivanja RK Daruvar i 15 godina rada Škole rukometa RK Daruvar

04.03.2020. – Potvrđen je termin odigravanja utakmice kojom će se obilježiti rukometne obljetnice u Daruvaru. Rukometni klub “NEXE” koji u 1/4- finalu SEHA GAZPROM lige ovaj vikend ugošćuje skopski Vardar, nastupiti će u Daruvaru protiv domaćeg slavljenika 15.04.2020. (srijeda) sa početkom u 17.00 sati. U našičkoj ekipi nastupa više hrvatskih seniorskih, juniorskih i kadetskih reprezentativaca, internacionalci koji su nastupali u najboljim evropskim ligama i sjajni rukometaši koje vodi Hrvoje Horvat, pomoćnik izbornika Line Červara. Organizacijski tim 3 radi punom parom i nema sumnje kako će ova utakmica biti odlično organizirana, te će biti sjajan rođendanski poklon daruvarskim rukometašima i rukometnim djelatnicima. Potvrđeno je također kako će cjelokupni program utakmice voditi Dražen Kocijan – Kocka.

26.02.2020. Radni timovi za organizaciju obilježavanja 70 godina rukometa u Daruvaru, 50 godina od osnivanja RK Daruvar i 15 godina Škole rukometa odradili su prvu zajedničku sjednicu. Kroz cijelu 2020. godinu planirano je .odraditi nekoliko događanja kao što je tiskanje monografije i odigravanje prigodnih utakmica i turnira kao i drugih rukometnih događaja.


Tim 1 (izrada monografije) u sastavu Josip Kulhavy, Siniša Ludoški i Zoran Grkinić započinje sa radom od ponedjeljka 02.03.2020. godine. Rok za tisak monografije je 01.05.2020. godine. U rad Tima 1 očekuje se uključivanje još nekoliko članova koji su bili aktivni u periodu do 1970. godine i nakon osnivanja RK Daruvar 24.09.1970. Ovim putem ponovo pozivamo sve voljne za uključivanje u rad timova da se jave predsjedniku RK Daruvar Siniši Ludoškom ili tajniku RK Daruvar (mob. 095 4006004 / e-mail rkdaruvar@gmail.com).

Tim 3 (organizacija prigodnih utakmica Daruvar -Nexe / Daruvar – PPD Zagreb) u sastavu Saša Šimek, Marijeta Donat i Elvis Donat započinje sa radom od ponedjeljka 02.03.2020. godine. Ovim putem TIM 3 poziva sve voljne za uključivanje u rad da se jave članovima tima.


Upravni odbor RK Nexe prihvatio je zamolbu RK Daruvar za odigravanje utakmice u terminu koji će odgovarati Našičanima. RK Nexe se obavezao nastupiti u najjačem sastavu. Za Nexe igraju brojni reprezentativci i igrači sa iskustvom igranja u najjačim ligama kao što je Liga prvaka, SEHA liga, Bundes liga itd. Daruvarčani če se za ovu priliku pokušati pojačati sa svojim bivšim igračima koji imaju iskustva igranja Premier i 1.HRL.

Od RK PPD Zagreb se još očekuje potvrda nastupa.


Tim 2 koji je zadužen za organizaciju svečane sjednice 24.09.2020. godine raditi će u sastavu Siniša Ludoški, Anto Matošević, Novo Subotić i Zoran Grkinić kao voditelj tima. Popunjavanje tima slijedi u narednom periodu.


Tim 4 koji je zadužen za organizaciju turnira mlađih kadetkinja u rujnu mjesecu 2020. godine raditi će u sastavu Zdravka Plažanin – voditeljica tima, Andrea Jelinić, Danijela Bella, Blanka Gelešić, Danijela Šilobodec i Sanja Šimek. Turnir će se organizirati za 4-6 ekipa čime će se obilježiti rad ženskih selekcija u klubu od 1970. godine.


Tim 5 zadužen je za organizaciju utakmice hrvatske (muške ili ženske) reprezentacije u sklopu priprema jedne od tih selekcija. Tim je u sastavu Vilko Fiala – voditelj tima i Alen Ivančić. Potrebno je popunjavanje tima sa novim članovima.


Tim 6 za organizaciju utakmice veterana RK Daruvar protiv najvjerojatnije veterana RK Bjelovara ili neke druge veteranske ekipe organizirati će utakmicu u sklopu rukometnog dana prilikom odigravanja seniorske utakmice Daruvar – Nexe ili Daruvar – PPD Zagreb (ovisno o odgovoru Zagrepčana). Tim je u sastavu Jovica Jeftinić – voditelj tima i Boško Čubrilo. Potrebno je popunjavanje tima sa novim članovima.


Tim 7 zadužen je za organizaciju 15. Ždralovog kupa u mini rukometu koji će se održati prvi vikend u rujnu 2020. Tim još nije ekipiran dok je Tim 8 na čijem je čelu voditeljica Marijeta Donat zadužen za organizaciju druženja bivših i sadašnjih članova kluba koji će se održati najvjerojatnije u rujnu nakon održavanja svečane sjednice kluba.